Ik stel mijn vriendin en haar Virago voor

Stel U en uw Bike voor.
Pr?sentez vous et votre moto.
Virago-schatje
Berichten: 2
Lid geworden op: za apr 14, 2018 9:02 am

Ik stel mijn vriendin en haar Virago voor

Berichtdoor Virago-schatje » za apr 14, 2018 9:56 am

Goedemorgen forum gebruikers

Eigenlijk speel ik (Hans) een beetje vals. Ik ben/wordt actief op dit forum maar Virago-schatje is mijn vriendin. De Virago op de foto is dan ook van haar.
Wij? Begin vijftigers en al 30 jaar fervent motorrijder, als het mooi weer is hahaha. Zelf rijdt ik ook maar dat is een Yank dus (sorry) geen Yamaha. Wij zijn woonachtig in het oosten des lands, tussen Deventer en Zutphen vinden wij de rust, natuur en vooral hele mooie streken voor fijne ritten. Met ons enthousiasme hebben wij ongeveer de hele familie aangestoken, broer rijdt, zus rijdt, 2 nichtjes rijden, zoon 1 bezig met rijbewijs en zoon 2 zal niet lang wachten vermoed ik. De jongste spruit, dochter van 10, zit heel graag bij paps achterop en is ook helemaal fan. Die wil het liefst morgen haar rijbewijs halen.

Enniwee, Plien is niet zo van het kletsen over motoren en zoekenn in fora dus ben ik het die hier vooral te vinden is. Met name omdat ik al het sleutelwerk altijd zelf doe. Eens kijken wat ik allemaal tegen kom of kan vinden hier in het forum.
Hele verhalen publiceren zit er niet in, is niet mijn intentie en het ontbreekt mij ook meestal aan tijd. Dit stukje is dus al heel wat hahaha.

De Virago hebben we bij toeval gevonden deze winter. Ze reed al een Shadow maar deze Virago was té mooi om te laten staan. Inmiddels al het nodige gesleuteld en vooral gepoetst. Noodzakelijk ingreep momenteel is het lekker laten lopen van het blok. De motor heeft een jaar stil gestaan dus een hoop gepruttel in de lage toeren, zonder choke eigenlijk geen leven maar gelukkig hoger in de toeren plotseling het hele circus aanwezig. Er valt op te rijden maar ik wil het ding fijn voor elkaar maken voor mijn meisje. Nieuwe vonkers zitten er al in en die geven entousiast mooie blauwe vonken. Nieuwe benzine in de tanks, luchtfilter is brandschoon. Dus toch maar de carbs er onder vandaan schroeven en die eens goed vertroetelen. Andere zaken waar ik aan moet denken? Tips en trucs zijn dus welkom!

Een fijn weekend, hopelijk kunnen we allemaal nog wat droge zonnige kilometers maken deze dagen.
Groeten, mede namens Plien
Hans

pro-biker
FULL MEMBER
FULL MEMBER
Berichten: 1549
Lid geworden op: wo feb 08, 2006 11:00 pm
Locatie: Kerkrade
Contacteer:

Re: Ik stel mijn vriendin en haar Virago voor

Berichtdoor pro-biker » ma apr 16, 2018 2:05 pm

Welkom op ons Forum,

Veel plezier en veilige km,s met je "Virago en schatje" :clap:

ghiacab
Berichten: 2
Lid geworden op: za okt 03, 2015 3:14 pm

Re: Ik stel mijn vriendin en haar Virago voor

Berichtdoor ghiacab » do mei 17, 2018 7:48 pm

Beste, ik ben zelf al een jaartje of 2 lid van dit forum en heb al een jaartje of 2 mijn Virago 535 in de garage staan, door omstandigheden is het er echter nog altijd niet van gekomen om mijn motorrijbewijs te halen en moet ik het voorlopig nog stellen met af en toe een rondje op mijn vrouw haar 125 cc. Heb in die 2 jaar al wel wat gesleuteld aan men Virago (ben er zeker geen specialist in maar probeer een en ander toch zelf te doen. Omdat men Virago dus al heel veel stil gestaan heeft had ik nu na de winter ook problemen met de carburator. Starten en op choke laten draaien was geen probleem maar bij gas geven viel hij dood. Heb veel over dit probleem opgezocht op forums en you tube en heb daar gevonden hoe ik de carbu het best kon demonteren. Zoals ik al zei ben ik geen specialist maar het is mij toch wel gelukt met eigenlijk weinig problemen (alleen nu en dan een beetje gevloek). Bij mij bleken de gasschuiven muurvast te zitten. Alles proper gemaakt, enkele nieuwe dingen besteld bij carburatorwinkel.nl die ik al 3 dagen later in België in de brievenbus vond. Dit weekend kan alles terug gemonteerd worden.
De beste info vond ik op you tube door de filmpjes van gebruiker "spidiq8" te bekijken en de belangrijkste tips die ik gevonden heb, zijn het niet demonteren van de inlaatrubbers die in de cylinders zitten, de metalen strips waarmee je de bovenste rubbers vast maakt helemaal te verwijderen!
Dus eerst benzinetank verwijderen, de luchtfilter die onder de tank zit verwijderen, de metalen strips rond de bovenste rubbers helemaal verwijderen, in het metalen luchtfilterhuis de rubbers samenknijpen en omhoog trekken en tegelijk langs andere kant omhoog duwen. Bij de onderste rubbers de metalen strips los maken maar de rubbers niet demonteren, de nodige kabeltjes en darmpjes los maken. De carbu's heen en weer wiebelen en deze uiteindelijk langs de rechter kant vrij maken. Bij het terug monteren zou het terug plaatsen van de bovenste rubbers het grootste probleem zijn en zou hier de truc zijn om de rubbers samen te knijpen, er een plastieken strip rond te doen, deze via het luchtfilterhuis door het gat laten zakken tot op de juiste hoogte en dan de strip door te knippen.

Misschien wist je dit ook al wel allemaal en dan zal het zeker wel lukken om de carbu's in orde te krijgen.

Veel bikeplezier met de Virago.

Grtz


Terug naar “NIEUWE gebruikers // NOUVEAUX utilisateurs”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten